Olli Aarni, J. Koho, Ilpo Numminen & Tuukka Salonen
Vuosi-projektin päätöskonsertti
3.10.2015

Vuosi loppuu syyskuussa 30.9.2015

Lokakuussa 1.10.2014 alkanut kokeellisen musiikin / äänitaiteen VUOSI-projekti on saavuttanut päämääräänsä. Syyskuun Vuosi-julkaisu Tuukka Salonen (Vuosi 12/12) päättää projektin. Vuoden aikana ilmestyi suunnitellusti yksi julkaisu kuukaudessa, eli 12 kasetti- ja digijulkaisua vuodessa. Nämä julkaisut antavat laajahkon katsauksen siihen, mitä projektin jäsenet ovat kokeellisen musiikin / äänitaiteen saralla tehneet ja tutkailleet kuluneen vuoden aikana. Kaikki 12 julkaisua on kuunneltavissa tämän tekstin alta löytyvästä bandcamp-linkistä.

Projektin yhtenä tarkoituksena oli tarjota kanava erilaisille kokeiluille, myös sellaisille, jotka tekijästä itsestään saattavat tuntua keskeneräisiltä, epävarmoilta, haparoivilta tai jopa “epäonnistuneilta”. Luulen tämän lähtökohdan mahdollistaneen rohkeampia ja avarakatseisempia lähestymistapoja jokaisen taiteelliseen työskentelyyn ja julkaisukokonaisuuksien hahmottamiseen. Konventionaaliset ajatukset siitä “mitä julkaisun pitäisi olla, tai miltä sen pitäisi kuulostaa” sai halutessaan unohtaa jo lähtökohtaisesti. Näistä lähtökohdista huolimatta, tai juuri niistä syistä johtuen Vuosi-julkaisuille päätyi paljon mielenkiintoista kuunneltavaa. Oman näkemyksensä jokainen voi halutessaan muodostaa kuuntelemalla Vuosi-julkaisuja.

Julkaisujen lisäksi VUOSI-projektin jäsenet osallistuivat live-esiintymisiin eri puolilla Suomea: Krunanmesta (HKI), Rajatila (TRE) ja B-Galleria (TKU). Edellämainittujen lisäksi VUOSI-projektin jäseniä esiintyi myös Le Spacen (HKI) Open spacessa ja Galleria Jangvassa (HKI) Tiitus Petäjäniemen “Sallitut leikit” -näyttelyn yhteydessä.

VUOSI-projektin päätöskonsertti järjestetään Helsingissä Sorbus-galleriassa lauantaina 3. lokakuuta 2015. Konsertissa kuullaan kolme live-esitystä ja yksi nauhateos. Tervetuloa!