Anna Torkkel
Present
16.11.2017
EN | FI

Anna Torkkel’s new piece Present aims towards the fragility and softness we are. The performance suggests that the essential is herein, visible and in the moment now. The piece continues Torkkel’s long-term working on presence and simplicity.

Every showing of the piece happens in different space and without the shelter of a constructed stage set. Each performance is unique, new and fleeting event. After its premiere in Titanik Gallery in Turku, the piece has been seen in Kutomo in Turku and it will be seen at galleries Sorbus and SIC in Helsinki. In December Present is shown at Wäinö Aaltonen museum in Turku as part of Bodybuilding exhibition.

You can enter whenever and stay as long as you wish to the performance at Sorbus on Thu 16th of Nov. Please note that there’s a limited amount of seats.

Working group: Tashi Iwaoka, Mira Kautto, Johanna Porola, Piia Rinne, Riikka Thitz, Masi Tiitta, Anna Torkkel
Production: Ehkä-production, Anna Torkkel
Supported by: Regional Dance Centre of Western Finland, Arts Council of Finland, TOP Foundation, City of Turku

Thu 16.11. at 6–8 pm Sorbus Gallery
Sat 18.11. at 3 pm Galleria SIC
Sat 2.12. at 3 pm Wäinö Aaltonen museum

 
FI

Anna Torkkel – Present

Anna Torkkelin uusi teos Present pyrkii kohti sitä haurautta ja pehmeyttä, jota olemme. Esitys ehdottaa, että olennaisin on tässä, näkyvillä ja nyt-hetkessä. Teos jatkaa Torkkelin monivuotista työskentelyä läsnäolon ja yksinkertaisuuden parissa.

Titanik-galleriassa Turussa kantaesitetyn teoksen jokainen esityskerta tapahtuu eri tilassa ja rakennetun näyttämön suojasta riisuttuna. Joka esitys on ainutkertainen, uusi ja ohikiitävä tapahtuma. Esitys on jo nähty Titanikissa ja Kutomolla Turussa, ja se tullaan vielä näkemään Sorbus-galleriassa ja Galleria SICissä Helsingissä sekä Wäinö Aaltosen museossa, Turussa osana Kehonkuva-näyttelyä.

Sorbuksessa to 16.11. klo 18–20 järjestettävään esitykseen voi saapua milloin vain ja viipyä haluamansa ajan. Huomaathan, että tilassa on rajattu määrä katsomopaikkoja.

Työryhmä: Tashi Iwaoka, Mira Kautto, Johanna Porola, Piia Rinne, Riikka Thitz, Masi Tiitta, Anna Torkkel
Tuotanto: Ehkä-tuotanto, Anna Torkkel
Tukijat: Läntinen tanssin aluekeskus, Taiteen edistämiskeskus, TOP-Säätiö, Turun kaupunki

To 16.11. klo 18–20 Sorbus-galleria
La 18.11. klo 15 Galleria SIC
La 2.12. klo 15 Wäinö Aaltosen museo