Antti Korkeila & Saara Piispa
Luonnon ihmeet
3.–14.9.2014

Syyskuun alussa Sorbus-galleriassa nähdään kahden taidemaalarin, Antti Korkeilan ja Saara Piispan yhteisnäyttely, jossa tutkiskellaan luonnon ihmeitä: eksoottisia lintuja, sääilmiöitä, ihmisen ja eläinten kohtaamisia sekä muita harvinaisia tapahtumia.

Antti Korkeilan akryylimaalausten aiheita ovat linnut, eläimet ja luonnonilmiöt. Teosten lähtökohtana on yleensä näköhavainto, valokuva tai lehtileike. Korkeila jättää usein pois taustan yksityiskohdat ja tuo aiheesta esille olennaisen: hahmon muodot, värimaailman, eläimen katseen tai taivaan monet sävyt. Tavoitteena on luoda syvällinen näkemys maalauksen kohteesta, huolellisesti valittujen värien, sommittelun ja aiheen rajaamisen avulla.

Piispan öljyvärimaalausten luontokuvaus liikkuu todellisuuden ja haaveilun rajamailla. Ihminen on läsnä muotokuvissa, eläimen asussa, luonnonmullistuksen aikaansaajana tai maisemaan pysähtyneenä ulkoilijana. Teoksissa on läsnä kaipuu saavuttamattomaan, menetettyyn luontoyhteyteen, ihmisen ja eläimen yhteiseen kieleen. Piispa maalaa kerroksittain, yhdistellen paksua öljyväriä ohuisiin kerroksiin, rakentaen maalausta taso tasolta.

Yhteistä Korkeilan ja Piispan teoksille on tekniikan ja aiheen lisäksi myös kaupunkien, rakennusten ja liikenteen poissaolo. Maalausten maailmoista on ihmisen kiire ja hälinä karsittu pois, ja jäljellä on vain olennainen, alkuperäinen aihe taiteilijoiden tulkitsemana.

* * *

Antti Korkeila (s.1979) on hämeenlinnalainen taiteilija, joka on osallistunut Taidekeskus Kettukin erityistä tukea tarvitsevien taiteilijoiden maalauskursseille noin kymmenen vuoden ajan. Hän on ollut mukana useissa näyttelyissä Suomessa ja ulkomailla, mm. Side by Side Lontoossa 2013, Lumottu Puutarha Iittalan Taidetalolla 2012, sekä hänet on palkittu teoksellaan “Kuningas” Papunetin kuvataidekilpailussa 2013. Luonnonaiheiden ja värien lisäksi Korkeilaa innostaa maalaamaan myös hyvä musiikki, ja usein hän keskittyy maalaamiseen lempimusiikkiaan kuunnellen.

Saara Piispa (s.1985) on porvoolainen kuvataiteilija, jolle on tärkeää maalaamisen, kasvimaan viljelyn ja tarinankerronnan lisäksi tieto siitä, että maailma on vielä jokseenkin hengissä. Oman taiteellisen työskentelynsä lisäksi Piispa on toiminut Taidekeskus Kettukin taideohjaajana vuodesta 2010, sekä ohjannut taidetyöpajoja eri kaupungeissa ja yhteisöissä. Piispalla on ollut yksityisnäyttelyitä muun muassa Porvoon Taidehallilla 2014 sekä Galleria Saskiassa Tampereella ja TM-Galleriassa Helsingissä 2013.

Näyttelyä on tukenut Uudenmaan Taidetoimikunta. Kiitokset myös Taidekeskus Kettukille ja Svenska Kulturfondenille tuesta ja yhteistyöstä.

+

13.9.2014, klo 15
TAIDEKAHVIT, keskustelutilaisuus

Paikalla näyttelyn taiteilija Saara Piispa, vierailevana kahvittelijana taidehistorioitsija ja Pro Artibus -säätiön kuraattori Juha-Heikki Tihinen. Tervetuloa seuraamaan keskustelua, sana on vapaa!